Skaffa ett gratis SSL-certifikat och säkra din webbplats nu

Skydda din webbplats och dess besökare genom att erbjuda en säker och krypterad anslutning. Bygg förtroende för ditt varumärke och förbättra din ranking i sökmotorerna med vårt gratis SSL-certifikat – ingår i alla våra webbhotellsplaner.

Skaffa ett gratis SSL-certifikat och säkra din webbplats nu

Gratis SSL-certifikat med alla våra planer

Skaffa en av våra webbhotellsplaner och få ett SSL gratis.

Betalningsvillkor

Skillnaden mellan SSL gratis och betalt

Hos Hostinger är våra gratis SSL-certifikat lika säkra som de betalda. Vi använder ett domänvaliderat (DV) certifikat som är kompatibelt med Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Det är ett standard-SSL som är utmärkt för att skydda alla typer av webbplatser.
För säkerhetsnivån gör det ingen skillnad om SSL-certifikatet är gratis eller betalt. Båda ger en stark kryptering för säker anslutning mellan dina sajter och dess besökare.
De visar också viktiga indikationer för att bevisa att webbplatsen är riskfri – HTTPS-prefixet och låsikonen i adressfältet visas med de vanligaste webbläsarna.
Vi förnyar också alla certifikat automatiskt och gratis, vilket gör det bekvämare för våra användare, samtidigt som det sparar deras pengar.
Skillnaden mellan SSL gratis och betalt

Varför behöver man ett SSL-certifikat?

Gör din webbplats säker

Genom att skaffa ett SSL-certifikat för din webbplats skyddar du all privat information som delas mellan dig och besökarna från obehöriga användare. Våra SSL-certifikat använder 256-bits kryptering vilket är branschstandard för dataskydd.
Varför behöver man ett SSL-certifikat?

Uppfyller PCI DSS-standarder

Onlineföretag som tar emot transaktioner och hanterar besökares privata information måste följa PCI Data Security Standards, vilket inkluderar SSL-skydd. Utan denna säkerhet kan webbplatsen utsätta sina besökare för risk och misslyckas med att följa regelverken.
Uppfyller PCI DSS-standarder

Bygg förtroende

Med ett SSL-skydd kommer din webbplats URL börja med HTTPS och adressfältet kommer visa en låsikon. Dessa indikationer visar besökarna att din webbplats använder SSL-skydd och är riskfri, så de vet att deras privata information är säker.
Bygg förtroende

Förbättra din ranking på Google

Ett SSL-certifikat ger ett extra säkerhetsskikt och adderar HTTPS-prefixet till hemsidans webblänk, vilket sökmotorn ser som vitala delar för en bra användarupplevelse. Därför kommer Google mest troligt att placera SSL-certifierade hemsidor högre i sökresultaten och öka deras synlighet samt organiska trafik.
Förbättra din ranking på Google

Hur fungerar SSL-certifikat?

01

Etablerar en anslutning

Webbplatser får en offentlig och privat nyckel när man köper ett SSL-certifikat. När användare går in på webbplatsen kommer deras webbläsare att begära sajtens SSL-certifikat och offentliga nyckel för att verifiera om den är pålitlig.

02

Krypterar data

Om verifieringen lyckades kommer webbläsaren generera två symmetriska nycklar och skicka en av dem till webbservern med den offentliga nyckeln. När servern tar emot nyckeln kommer den använda sin privata nyckel för att dekryptera den. Webbläsaren och servern kan nu forma en säker anslutning för att överföra information.

03

Visuella indikatorer

En SSL-skyddad webbplats har många indikatorer i adressfältet – en låsikon och en HTTPS-prefix i webbplatsens URL. Beroende på certifikatet kan webbplatsägare också visa upp en webbplatsförsegling för att stärka förtroendet.

SSL gratis - FAQ

Få svar på de vanligaste frågorna om våra SSL-certifikat och planer.

Vad är SSL?

Icon

Varför behöver jag ett SSL-certifikat?

Icon

Har min webbplats ett SSL-certifikat?

Icon

Hur skiljer sig de olika typerna av SSL-certifikat?

Icon

Vilket SSL-certifikat borde jag välja?

Icon

Hur får jag ett gratis SSL-certifikat?

Icon

Hur lång tid tar det för ett nytt SSL-certifikat att aktiveras?

Icon

Hur förnyar man ett SSL-certifikat?

Icon

Hjälper SSL med SEO?

Icon

Kan jag installera ett anpassat SSL-certifikat hos Hostinger?

Icon