Anpassningsbar Minecraft Server Hosting

Få fullständig kontroll över din spelserver med en förkonfigurerad VPS för Minecraft.

30-dagars öppet köp

Minecraft Server HostingMinecraft Server Hosting

Funktioner för Minecraft Hosting

Enkel installation
Enkel installation

Processen tar mindre än fem minuter, så att du kan vara tillbaka i Minecraft på nolltid. Du behöver endast välja en plan, slutföra registreringen och sedan starta din spelserver.

Dedikerade IPv4/IPv6-adresser
Dedikerade IPv4/IPv6-adresser

Med en dedikerad IP-adress kan du säkra din Minecraft spelserver och skydda den från DDoS attacker. Dessutom får du direkt och enkel tillgång till dina serverfiler via FTP.

Automatiserade säkerhetskopieringar
Automatiserade säkerhetskopieringar

Du behöver aldrig oroa dig över att förlora dina framsteg. Skulle något hända kan du alltid hämta din senaste säkerhetskopia från kontrollpanelen på bara några sekunder och sedan fortsätta bygga din värld.

Olika typer av Minecraft-servrar
Olika typer av Minecraft-servrar

Alla planer inkluderar en mängd olika serverversioner för olika typer av Minecraft-spelare. Till exempel Offical, Forge eller Spigot, som gör att du enkelt kan byta servertyp när som helst genom vår Game Panel.

Installera modpacks och plugins
Installera modpacks och plugins

Med våra automatiska installationspaket för moddar och plugins kan du anpassa spelupplevelsen efter din smak. Du kan även manuellt lägga till andra plugins eller moddar från tredje parter.

Snabb NVMe och högklockade CPU:s
Snabb NVMe och högklockade CPU:s

Våra Minecraft VPS använder hårdvara av premiumkvalitet för att möjliggöra snabba och laggfria servrar med terabytes av NVMe-lagring och moderna AMD-processorer.

Enkel konfigurering ´med Game Panel

Oavsett om du är en erfaren eller ny Minecraft-värd kommer vår kontrollpanel att göra serverhanteringen enkel för dig. Tack vare vårt enkla gränssnitt och din fullständiga root-åtkomst konfigurera servern som du vill.

Enkel installation med Game Panel

Säkerhetskopiering av data på högsta nivån

Har du förlorat dina framsteg på grund av en olycka? Du behöver inte börja om. Tack vare vår RAID-10-teknologi och automatiserade säkerhetskopior kan du spara dina data och återställa den på några sekunder från kontrollpanelen i VPS Hosting.

Säkerhetskopiering av data på högsta nivån

Obegränsat antal plugins och moddar

Varje innehåller enklicks-installationspaket för utvalda plugins och moddar som förenklar installationsprocessen. Det går även att installera plugins och moddar från tredje parter via File Manager eller FTP/SSH.

Obegränsat antal plugins och moddar

Superlåg latens

Hostinger har flera serverplatser, så att du kan välja den som är närmast dig och försäkra dig om låg latens för dina spelare. Ju kortare distans, desto smidigare gamingupplevelse.

Superlåg latens

Minecraft Server Hosting - FAQ

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår spelserver-hosting.

Minecraft är ett sandboxspel där spelare kan bygga sina egna världar och upplevelser med 3D-block. Vi puclicerandet av denna text har spelet över 141 miljoner aktiva spelare varje månad över hela världen.

På grund av dess popularitet har många spelare skapat sina egna Minecraft-servrar där de skräddarsy deras inställningar, bygga en community med likasinnade entusiaster och till och med generera en extra inkomst.

Att starta upp din egna Minecraft-server tar bara ett par minuter:

1. Välj din önskade Minecraft Hosting-plan och slutför köpet.

2. Logga in på Hostinger och konfiguera dina VPS-inställningar. Namnge din server, välj en serverplats och skapa root-lösenordet.

3. Logga in i Game Panel med uppgifterna som du kan hitta i VPS-kontrollpanelen.

4. Skapa en ny instans, välj en Minecraft-serverupplaga och vänta på att instansen installeras.

5. Slutligen, klicka på Start-knappen för att köra Minecraft-servern online. Nu kan du spela spelet genom Minecraft-klienten eller konfigurera serverinställningarna ytterligare.

Så enkelt är det. Om du stöter på problem får du gärna kontakta vårt kundnöjdhetsteam som är redo att hjälpa dig dygnet runt.

Det tar endast 5-10 minuter att köpa en webbhotellsplan för din Minecraft-server, konfigurera din VPS och starta upp din server.

Våra webbhotellsplaner varierar mellan 75,99 kr till 319,99 kr per månad.

För att välja rätt prenumeration bör du tänka på dina mål och behov för Minecraft-servern. Om du siktar på en Vanilla-server med en liten mängd spelare är planen "Alex" ett utmärkt val. Serverns 4GB RAM och 1vCPU är tillräckligt för 10 spelare samtidigt.

Ta en titt på vår Enderman-plan för att få obegränsade slots och installera flera moddar och plugins. Jämför gärna våra planer och konsultera med vårt kundnöjdhetsteam om du har fler frågor.

Du behöver bara välja en av våra serverplaner, lägga till den i kundvagnen och gå till kassan. När köpet är slutfört kan du starta upp din VPS och skapa din egna Minecraft-server.

Ja, du kan uppgradera eller nedgradera din webbhotellsplan när som helst. Gå till kontrollpanelen för din VPS, lägg en ny order och vänta ett par minuter tills förändringen är utförd. Oroa dig inte – dina inställnigar och filer kommer inte att tas bort under processen.

Hos Hostinger kan du registrera en domän för din server för så lite som 9,50 kr/år. Gå till domänsök för att se om ditt önskade domännamn är tillgängligt.

Våra Minecraft-hostingservrar ligger i USA, Indien, Nederländerna och Litauen. Med flera serverplatser kan du välja den som ligger närmast dig och dina spelare för att säkerställa en låg latens och en bra användarupplevelse.

Ja. Hostinger erbjuder dedikerade IPv6 och IPv4-adresser i alla VPS-planer utan extra kostnad. Dedikerade IP-adresser ger dig bättre skydd mot DDoS-attacker. Dessutom får du direkt FTP-filåtkomst till Minecraft-servrar.

Detssutom blir det enklare att ansluta till servern. Alla spelare behöver endast ange IP-adressen – portnummret behöver inte anges.

Ja. För att byta din Minecraft-serverplats behöver du endast kontakta vårt kundnöjdhetsteam, sen kommer de att sköta resten. Ha i åtanke att serverns IP-address också kommer att ändras.

Minecraft-servrar körs på den avancerade versionen av Game Panel med Debian 10 som operativsystem. Vid sidan av att vara enkel att navigera erbjuder den även full kontroll och flexibilitet över dina spelinställningar. Värdar kan ladda upp anpassade filer och installera sina önskade servertyper.

Alla webbhotellsplaner ger dig full åtkomst till din virtuella spelserver. Du kan hantera hårddiskutrymmet och resurserna efter behov, till exempel genom att lägga till spelelement eller installera andra applikationer som TeamSpeak för att prata med andra spelare.

Eftersom våra VPS-hostingplaner är självhanterade kan vi endast hjälpa dig med uppstarten av din VPS och Minecraft-server. Om du har frågor angående serverhantering och konfiguration rekommenderar vi att läsa våra tips i kunskapsbasen eller Hostingers guider.

Vår Game Panel är kompatibel med dessa versioner av Minecraft Java Edition:

 • Java 8
 • Java 11
 • Java 15
 • Java 16

Här är är våra tillgängliga servertyper:

 • Official
 • CraftBukkit
 • Spigot
 • Paper
 • Purpur
 • Forge
 • SpongeVanilla
 • Cauldron
 • Tekkit
 • Feed the Beast
 • Project Rainbow
 • Bedrock (pocket)

Du kan ändra både versionen av Minecraft Java Edition och servertypen när du vill.

Ja. vår Game Panel inkluderar servertypen Forge (Minecraft Java Edition), så du kan enkelt installera moddar och modpacks när som helst.

Innan du lägger till moddar behöver du se till att du använder Minecraft Java Edition och har installerat Forge servertypen i din instans. Du bör dessutom stänga ner servern innan du går vidare. När det är gjort går du till File Manager och skapar en ny katalog för dina uppladdade moddar eller modpacks.

Ja. Full tillgång till root-servern låter dig ladda upp och hantera plugins själv.

Servertyperna Spigot, CraftBukkit och PaperMC Minecraft innehåller inbyggda plugins som du kan installera automatiskt i Game Panel. Om du vill installera en plugin från tredje part kan du göra det manuellt med File Manager eller FTP/SSH.

För att komma åt serverinställningarna, välj en instans i Game Panel och gå till Configuration. Fliken Server Settings bör vara tillgänglig därifrån.

Server Settings har många alternativ för att anpassa spelet, som att byta serverversion, ändra världstyp och begränsa världsstorleken.

Om du är missnöjd med dina framsteg kan du återställa din värld och börja om. Leta upp din nuvarande världsmapp i File Manager, ta bort den och starta sedan om Minecraft-servern för att generera en ny värld.

Med vår kontrollpanel kan du göra din Minecraft-server tillgänglig endast för vissa spelare. Här är stegen för att skapa en vitlista:

1. I Game Panel väljer du Minecraft-serverinstansen och går till konfigurationsinställningarna.

2. Gå till fliken Gameplay och Difficulty-fliken och aktivera funktionen Use Whitelist-funktionen.

3. Gå tillbaka till huvudmenyn och klicka på Console.

4. Skriv in "whitelist add [insert_username_here]" och tryck på Enter.

30-dagars öppet köp

Om du inte är 100% nöjd med Hostinger får du en full återbetalning. Helt riskfritt för dig.