Kontrollera tillgängligheten
Kolla om domännamnet är tillgängligt

Hostingers WHOIS-sökverktyg kontrollerar om det domännamn du vill ha är tillgängligt. Om det är tillgängligt kan du köpa det direkt via domänsök.

Hitta en domännamnsägare
Hitta en domännamnsägare

Om det domännamn du vill ha är taget kan du använda vårt WHOIS-sökverktyg för att hitta all offentligt tillgänglig information om den nuvarande domänregistratorn och ägaren, som deras namn och personliga kontaktuppgifter.

Se domänens utgångsdatum
Se domänens utgångsdatum

Ta reda på när ett domännamn löper ut. Missa inte chansen att skaffa en bra domän så fort den blir tillgänglig, utifall dess ägare inte förnyar den.

Vad är WHOIS Domänsökverktyg?

Hostingers WHOIS-sökverktyg hämtar den senaste informationen från den officiella domändatabasen hos WHOIS. Det är perfekt för att hitta information om en domäns innehavare.

Hur fungerar det?

När någon registrerar ett domännamn måste de ange deras information till ICANN. En del av denna information blir tillgänglig på den offentliga databasen WHOIS som kan hittas via våra söktjänster.

Vi skyddar dig helt och hållet

Alla domänköp via Hostinger inkluderar WHOIS-integritetsskydd som döljer din personliga information från offentliga domändatabaser. Du behöver inte oroa dig för domänrelaterat spam eller att bli kontaktad av konkurrenter som gör marknadsundersökningar. Vårt mål är att hålla dig trygg online.

WHOIS - FAQ

Hitta svar på vanliga frågor om WHOIS-databassök.

WHOIS-databasen innehåller listningar av alla registrerade domännamn på internet. Den drivs av Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) och uppdateras regelbundet.

Databasen kan användas för att erhålla information och register över domännamn, som registrerings- och utgångsdatum, nuvarande domänregistrator och namnserverar, samt ägarens personliga kontaktuppgifter.

För att registrera en domän behöver du skicka in personlig information, inklusive ditt namn, adress, telefonnummer och email för verifiering.

Den här informationen lagras i den offentliga WHOIS-databasen i form av en post som vem som helst kan komma åt genom att göra en WHOIS-sökning. Det inkluderar inte domäner som registrerats i EU och skyddas av GDPR, eller för de som har sina uppgifter dolda genom Domain Privacy Protection-tjänsten.

WHOIS Privacy Protection säkrar registranters uppgifter genom att ersätta dem med uppgifter från en proxyserver. Hostinger använder den här fördelen gratis. Alternativet finns för alla nyligen köpta domäner och kan aktiveras via hPanel.

Ja, du kan helt gratis använda vårt WHOIS-verktyg för att få reda på vem som äger ett domännamn. Dessutom finns det ingen begränsning för antalet sökningar du kan göra, därför kan du gärna hämta så mycket information från så många webbplatser du vill.

Det är enkelt att genomföra en WHOIS-sökning. Ange bara domänen eller webbplatsens namn i sökrutan här ovan och klicka på Sök. Verktyget kommer genomsöka den offentliga databasen och visa den samlade informationen inom några sekunder.

Du bör alltid hålla din WHOIS-information uppdaterad för att efterleva ICANN-regler om domänägarskap. Det innebär att du bör tillhandahålla riktiga kontaktuppgifter där du kan ta emot meddelanden från din domänregistrator.

Du kan enkelt uppdatera den via hPanel. Du behöver bara logga in och uppdatera domänsektionen.

Domännamnsägare kan tillämpa WHOIS Privacy Protection, då kommer domänleverantören att ersätta deras information med proxyserveruppgifter.

En del information kan även döljas av domänleverantörer för att efterleva lokala dataskyddslagar och integritetslagar, som GDPR.

Med varje domännamn du köper genom Hostinger ingår gratis WHOIS Privacy Protection - det kan även aktiveras via ditt hPanel-konto. Följ helt enkelt vår aktiveringsguide för WHOIS Privacy så har du aktiverat det på några minuter.

Observera att även utan att aktivera WHOIS Privacy Protection kommer dina personuppgifter och kontaktinformation inte visas om din domän är registrerad i EU.

Ja, det kan du. När du söker efter en domän med vårt verktyg visar WHOIS-sökresultaten ifall den är tillgänglig för köp. Om den är det kan du köpa den till din hemsida direkt på denna plats.

För fler alternativ och avancerade förslag kan du använda vårt verktyg Domänkontroll