Vad är WHOIS

En WHOIS avslöjar viktig information om en domän. Genom att utföra en sökning kan du ta reda på detaljer som domäntillgänglighet, domänutgång, vem som äger domän, kontaktinformation för ägaren, adress, telefonnummer, e-postadress och mer.

Domänrabatt

När någon registrerar en domän skickar de sin personliga information till Internet Corporation för Tilldelade Namn och Nummer (ICANN). Du kan tänka på det som att registrera ditt hus hos regeringen.

WHOIS-sökning och Integritet - FAQ

Hitta svar på vanliga frågor om WHOIS

WHOIS-databasen innehåller en lista över alla registrerade domäner på internet. Du kan göra en WHOIS-uppslagning för att få tillgång till olika detaljer relaterade till en domän som registreringsdatum, utgångsdatum, domän-ID, namn på registrar, kontaktinformation, servernamn och mer. WHOIS-databasen är tillgänglig för allmänheten och vem som helst kan komma åt informationen om en registrerad domän. Databasen underhålls av Internet Corporation för Tilldelade Namn och Nummer (ICANN) och uppdateras regelbundet. Om du skapar en webbplats måste du också registrera dig hos ICANN.

När du registrerar ett domännamn måste du ange personlig information som namn, adress, telefonnummer och e-post. Informationen lagras i WHOIS-databasen och vem som helst kan hitta den med hjälp av en WHOIS-domänuppslagning.

WHOIS Privacy är en integritetstjänst som erbjuds av Hostinger för att skydda domänägarnas integritet. När du går efter WHOIS-sekretess maskeras dina personuppgifter eller ersätts med informationen på en proxyserver för att upprätthålla integriteten.

Att utföra en WHOIS-sökning är enkelt och snabbt. Ange bara namnet på domänen eller IP-adressen i sökrutan och tryck på "Slå Upp". Vårt verktyg söker i WHOIS-databasen och ger all information inklusive registrering av domännamnsregister inom några sekunder.

Var noga med att inte använda informationen för marknadsföring eller skräppost eftersom det är förbjudet av ICANN.

Du bör alltid hålla din WHOIS-information uppdaterad för att följa ICANN-reglerna. Det innebär att tillhandahålla korrekt kontaktinformation genom vilken du kan få korrespondens från din leverantör.

Du kan enkelt uppdatera din WHOIS-information med hjälp av Hostinger-kontrollpanelen. Det tar bara några steg och du kan uppdatera din information på en gång om du vill. Du måste logga in på ditt Hostinger-konto och sedan komma åt kontrollpanelen för att uppdatera WHOIS-informationen.

Kommer du ihåg WHOIS Sekretessfunktion som vi pratade om? Det är anledningen till att vissa poster i WHOIS-sökningen är dolda för din åsikt. Registratorerna för domänerna har ansökt om WHOIS-sekretess, så domänleverantören har dolt deras kontaktinformation.

Viss information kan också döljas av domänleverantörer enligt lokala dataskydds-och sekretesslagar som GDPR.

Du kan använda WHOIS Privacy för att dölja din personliga information i WHOIS-databasen. Om någon söker efter din domän kommer de inte att kunna se din kontaktinformation.
För att dölja din WHOIS-information måste du logga in på Hostinger och navigera sedan till Members Area. Klicka nu på Domän längst upp på skärmen och välj en av beställningsknapparna. Nu omdirigeras du till betalningssidan där du kan välja din betalningsmetod för att utnyttja WHOIS sekretess.

Kom ihåg att vissa WHOIS-listor tar tid att uppdatera ändringarna. Så någon kan se dina uppgifter innan det blir dolt.